Navigácia

  • DEŇ ZEME V MŠ

    22. 4. 2024
  • Vystúpenie detí

    15. 4. 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vystúpenie detí .

    Deti zo základnej školy a materskej školy potešili programom aj našich skôr narodených😉 spoluobčanov 😊❤️.

  • DEŇ ZEME

    DEŇ ZEME
    12. 4. 2024

    Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ ZEME .

    V piatok 12.4.2024 naša škola oslávila Deň Zeme viacerými aktivitami. Niekedy je náročné uvedomiť si skutočnosť, že my všetci sme súčasťou prírody a niekedy bezhlavo nakupujeme a produkujeme odpad. Naši žiaci sa tešili, že tento školský deň bol iný ako tie bežné a zároveň sa veľa naučili. Absolvovali premietanie dokumentárneho filmu s enviromentálnou tematikou. Deti nižších ročníkov sa venovali tematike ochrany životného prostredia v rámci vyučovacích hodín. Bol to vydarený a poučný deň.

  • Zápis detí do 1.ročníka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis detí do 1.ročníka.

  • Svetový deň vody

    22. 3. 2024

    Sctový deň vody 22. marec je dňom, počas ktorého si máme pripomenúť hodnotu tejto vzácnej tekutiny. Voda je pre nás taká samozrejmá, že si jej hodnotu ani neuvedomujeme a nevážime si ju. 

    Skúsme si predstaviť, že by sme nemali prístup k tejto vzácnej tekutine ako je to v mnohých krajinách sveta a nemohli by sme sa napiť, pretože by sme ju nemali. Preto aby sme deťom priblížili realizovali sme so žiakmi našej školy v tento deň pútavé a zaujímavé aktivity, 

    Žiaci na vyučovacích hodinách sa oboznámili s kolobehom vody na Zemi, tvorili rôzne plagáty, vypracovali pracovne listy o kvapke vody.

    A týmto dňom sme sa opäť presvedčili že, „voda je život“ je to jedna zo základných podmienok prežitia na Zemi a nevyhnutne patrí k našej každodennej existencii

  • Morena, Morena, kde si prebývala, keď si tú jar tak dlho skrývala?".....

    Morena, Morena, kde si prebývala, keď si tú jar tak dlho skrývala?".....
    21. 3. 2024

    Morena, Morena, kde si prebývala, keď si tú jar tak dlho skrývala?"......

    Zachovávaním ľudových zvykov a tradícií sme priblížili deťom jeden z najarchaickejších zvykov, ktorý sa zachoval do dnešných čias. Vynášanie Moreny je súčasťou ľudových osláv Vítania Jari. Morena symbolizovala Kráľovnú zimy, mala podobu slamennej figuríny oblečenej do ženských šiat. Spevom ju deti odprevádzali k potoku. Tento zvyk vyjadruje túžbu skončiť s chladným zimným počasím a hodením Moreny do potoka privolať teplú Jar. Pekná ľudová tradícia bola pre deti prínosom, aby od útleho detsva poznali kultúrne bohatstvo našich predkov.

  • Karneval

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval .

  • Oceanárium

    5. 12. 2023

    Našu školu navštívilo prenosné Oceanárium, ktoré bolo pre deti obrovským zážitkom.

    Vo veľkej kupole sme sa tak všetci mohli aspoň na chvíľu ponoriť do vôd svetových oceánov a zaplávať si medzi veľkými rybami a inými vodnými živočíchmi.

  • Oznam

    10. 11. 2023
  • Deň materských škôl

    Deň materských škôl
    8. 11. 2023


    Z iniciatívy Slovenského výboru Svetovej organizácie pre predškolskú výchovu (SV OMEP) vznikla myšlienka usporiadať Deň materských škôl na Slovensku. Tento významný deň, nie len pre materské školy, ale aj pre náš štát sa bude organizovať každoročne 4. novembra. Významným medzníkom v dejinách predškolskej pedagogiky na Slovensku sa stal dátum 4. november 1829. V tento deň vznikla a bola založená v Banskej Bystrici prvá detská opatrovňa na území Slovenska. Jej zakladateľkou bola grófka Mária Terézia Brunswická.

  • Október mesiac úcty k starším

    20. 10. 2023
  • Slávnosť svetlonosov v materskej škole

    Slávnosť svetlonosov v materskej škole
    13. 10. 2023

    V Materskej škole v Hrnčiarskej Vsi sa  konala spoločná akcia rodičov a detí – vyrezávanie a ozdobovanie strašidelných tekvíc pod názvom Slávnosť svetlonosov.Každoročne sa na tejto akcii stretávajú rodičia spolu so svojimi deťmi a ozdobujú tekvicových krásavcov.  Je to akcia veľmi veselá a deti sa na ňu veľmi tešia. Rodičia pomáhajú zdobiť tekvice spolu s deťmi.

     Ďakujem všetkým rodičom, deťom a kolektívu školy za príjemné dopoludnie strávené v našej materskej škole a tešíme sa na stretnutie pri akcii „Slávnosť svetlonosov 2024

  • SVETOVÝ DEŇ MLIEKA

    SVETOVÝ DEŇ MLIEKA
    28. 9. 2023

    Svetový deň mlieka v školách je medzinárodnou každoročnou udalosťou podporovanou a propagovanou od roku 2000 Organizáciou pre výživu a poľnohospodárstvo. Mlieko a mliečne produkty pomáhajú naplniť požiadavky na plnohodnotnú výživu rastúceho organizmu. Podstatou tohto dňa je oslava významu mlieka v školách. Je to spôsob, ako sa zamerať na pomoc deťom, zvýšiť ich povedomie, upozorniť na dôležitosť pitia mlieka v školách a na jeho zdravotné prínosy pre rastúce deti.

    Dnes slávime Svetový deň mlieka v školách. Jeho cieľom je upozorniť na význam a pozitíva mliečneho programu a dôležitosť  konzumácie mliečnych výrobkov deťmi. Podporovať zdravé stravovacie návyky detí a zvýšenie povedomia o dôležitosti správnej výživy. Na slovenskej ale aj na svetovej úrovni.

  • Európsky deň športu

    28. 9. 2023

    Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a pohybovej aktivity v celej Európe. Tento rok bude prebiehať už 8. ročník, hlavnou témou zostáva výstižné „#BeActive“, ktoré má nabádať k pohybu a zdravému životnému štýlu celoročne.

    Pri príležitosti Európskeho týždňa športu sa aj naša škola rozhodla nesedieť a vytiahnuť deti a učiteľov na chvíľku z lavíc, dať ich do pohybu a predovšetkým prebudiť u nich pozitívny vzťah ku športu. Veď šport nemusí byť len pre tých, ktorí majú ten dar „byť najlepší“ a rovno smerujú k vrcholovým výkonom... Športovať, hýbať sa a naberať pozitívnu energiu z aktívneho odpočinku môžu aj menej smelí, menej nadaní, zavalitejší, pomalší aj menej obratní jedinci. Treba si nájsť to správne, to, čo nám robí radosť a čo nám prináša úžitok po telesnej aj duševnej stránke.  Pripravené boli súťažné športové disciplíny, dokonca aj netradičné, preto dúfame, že sa naši žiaci dobre zabavili, oddýchli si a nabudili sa zároveň. Veď aj počasie bolo výnimočne priaznivé.. Tak milí žiaci, odložiť mobily a poďme sa hýbať! Úsmev na tvári je zaručený!

  • Športový deň v MŠ.

    Športový deň v MŠ-Európsky týždeň športu. V tento krásny slnečný deň si deti zabehali, zasúťažili. Rôznymi športovými aktivitami sme si pripomenuli tento týždeň. 

    Za účasť v aktivitách dostali diplom a medailu,z ktorej mali veľkú radosť.

  • Slávnostné zahájenie školského roka 2023/2024

    Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Hrnčiarskej Vsi oznamuje rodičom, že slávnostné zahájenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční dňa 4.9.2023 o 9,00 hod. v areáli školy. Žiaci prídu bez školských tašiek, v doprovode zákonného zástupcu.

    Tešíme sa na Vás v areáli školy,  kde spoločne vkročíme  do úspešného nového školského roka.

    Deti do materskej školy je potrebné priniesť do 8,00 hod.

  • MDD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD.

    Dňa 1.6.2023 sa uskutočnila v našej škole opekačka s diskotékou pri príležitosti MDD.Táto opekačka bola zorganizovaná za pomoci našich učiteliek a vychovávateliek . V rámci prípravy akcie opäť si tradične chlapci zobrali na starosť prípravu dreva, ohniska a aparatúry. Počas celého dopoludnía bola dobrá nálada, žiaci si zatancovali  a zahrali futbal.

  • Tvorivé dielne -zákopové sviečky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielne -zákopové sviečky .

    Na snímke vidíte plechovky naplnené vlnitou lepenkou do plechoviek  sa nalieva horúci parafín.

    Zákopové sviečky možno použiť na vysušenie priekopy, sušenie mokrých ponožiek, varenie jedla, vody a na zahriatie ľudí. Detivyzdobili  obaly sviečok  obrázkami.

     

  • DEŇ MATIEK

    Do fotogalérie bol pridaný nový album DEŇ MATIEK .

  • DEŇ MATIEK

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Hrnčiarska Ves
    980 13 Hrnčiarska Ves č.82
  • +421 47 5674148

Fotogaléria